Aanbod

LGU Academy staat voor urban arts & streetculture.
We bieden jongeren verschillende workshops en werkcolleges aan om zich te ontwikkelen in hun interessegebied. Bij LGU Academy kan je terecht voor Urban Dance, Urban Sports, Urban Choir, Urban Media en Urban Dreamers (Entrepreneurship).

MEDIA

Is acteren je passie, wil je als acteur/actrice doorstromen naar het Vlaamse medialandschap of heb je gewoon interesse om je acting kills verder te ontplooien? Urban Media is een opleiding voor (toekomstige) mediatalenten van 15 jaar t.e.m. 30 jaar.

Jongeren met een grote interesse en passie voor acteren worden begeleid door een topcoach in samenwerking met rasechte professionals. Het traject vertrekt vanuit het aanleren van acteervaardigheden, gaande van scenario tot het afgewerkte product en eindigt met enkele inzichten in de werking van de media.

Voel jij je geroepen om deel uit te maken van de nieuwe generatie mediamakers?

Schrijf je hier in voor Urban Media.

URBAN KIDS A/B/C/D

De Urban Kids A is voor kids van 6 tot en met 7 jaar die hun eerste stapjes in de danswereld willen zetten. De coach neemt de kleintjes onder haar vleugels en leert hen kennismaken met hiphop.

Urban Kids B is voor kids van 8 tot en met 9 jaar die graag willen dansen. De coach bouwt stapsgewijs verder aan hun hiphop skills.

Bij de Urban Kids C leert de coach kids van 10 tot en met 12 jaar hoe ze een echte hiphopper kunnen worden.

Schrijf je hier in voor Urban Kids.

BREAK

Bij Break is iedereen welkom van 10 tot 30 jaar. De coach leert je de gekste breakmoves en transformeert je tot een echte bboy en bgril.

HEDENDAAGS

Bij de les Hedendaags leert de coach hoe je je kan uitdrukken door middel van je lichaam. De coach specialiseerde zich in deze stijl en deed al heel wat buitenlandse ervaring op. Hedendaags is voor jongeren van 14 tot en met 30 jaar.

HOUSE

House is een dansstijl die ontstaan is in clubs in Chicago en New York. De dansstijl bevat heel wat voetenwerk gecombineerd met vloeiende bewegingen. House is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar.

JAZZ

Jazz is een dansstijl die met invloeden vanuit moderne dans en klassiek ballet eigen basistechnieken en danspassen ontwikkelde. Deze les is voor jongeren tussen 12 en 30 jaar.

HIPHOP LEVEL 1/2/3/4

Bij Level 1 wordt hiphop gegeven aan jongeren tussen 12 en 30 jaar die nog geen danservaring hebben.

Bij Level 2 wordt hiphop gegeven aan jongeren tussen 12 en 30 jaar die al enige danservaring hebben.

Bij Level 3 wordt hiphop gegeven aan jongeren tussen 12 en 30 jaar die al heel wat danservaring hebben.

Bij Level 4 wordt hiphop gegeven aan jongeren tussen 12 en 30 jaar die de voorbije levels ontgroeid zijn, en hun dans tot een nog hoger niveau willen tillen.

DANCEHALL

Dancehall is een Zuid-Amerikaanse dans afkomstig uit Jamaica. De dansstijl werkt met verschillende basisstappen, waar heel veel ‘feeling’ aan toegevoegd wordt. Deze les is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar.

Dancehall A is voor jongeren zonder enige ervaring. Dancehall B is voor jongeren die al wat ervaring hebben met Dancehall.

LGU CREW

De basiscrew is een groep dansers die elk een professionele danscarrière voor ogen hebben. De dansers worden gekozen aan de hand van een auditie.

AFRO

Afro is een verzamelnaam voor verschillende dansen van Afrikaanse oorsprong. Deze les is voor jongeren van 12 tot 30 jaar. Afro A is voor jongeren zonder ervaring. Afro B is voor jongeren die al enige ervaring hebben met Afro.

POPPING

Popping is een funk style waar creëren van illusies door middel van de contractie van spieren centraal staat. Deze les is voor jongeren van 12 tot en met 30 jaar.

FREERUNNING

Freerunning is een freestyle variatie op Parcour. De bedoeling van Parcour is om zo efficiënt mogelijk van het ene punt naar het andere te gaan, door enkel je lichaam te gebruiken om alle obstakels op de weg te overwinnen. Freerunning legt de klemtoon op creatieve bewegingen, door trucjes zoals salto’s en rotaties en dergelijke toe te voegen.

TRICKING

Tricking is een sport die bestaat uit verschillende gevechtsporten zoals taekwondo, capoeira, wushu en nog vele andere. Tricking maakt deel uit van acrobatie en breakdance. Al deze aspecten samen vormen tricking.

Freerunning & Tricking

Bij de Freerunning & Tricking Kids kunnen kids tussen 6 en 12 jaar terecht, onder het professionele oog van de coach.

Freerunning & Tricking Beginners is voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die geen ervaring hebben.

Freerunning & Tricking Gevorderden is voor jongeren tussen 12 en 30 jaar die al enige ervaring hebben

URBAN CHOIR

Bij het Urban Choir komen jonge talentvolle zangers, rappers en muzikanten bij elkaar. Klassiek geschoolde zangers, ongeschoolde zangers, beatboxers, iedereen is welkom. Wij zorgen voor de Urban touch.

URBAN DREAMERS

Urban Dreamers is het ondernemersproject van LGU voor gemotiveerde jongeren met goesting om te ondernemen. Zowel jongeren met een concreet ondernemersplan als jongeren die nog op zoek zijn naar hun ondernemersidee zijn welkom.

Wil jij leren hoe je zowel technisch als financieel een bedrijf kan opstarten, een ondernemersmindset creëert en een échte ondernemer wordt? Dan ben je bij de Urban Dreamers aan het juiste adres. Een jaar lang word je begeleid om je eigen onderneming op te starten. Hoe doe je ideeën op en voer je die uit? Hoe word je een goede leider? Hoe ga je om met falen en hoe ga je daarna terug verder?

Vind je dat het tijd is om je dromen werkelijkheid te maken? Schrijf je hier in en word een échte Urban Dreamer.

Meer weten over de Urban Dreamers? Hou zeker www.urbandreamers.be in het oog!