Over ons

LGU Academy biedt een naschools programma aan met talloze
disciplines voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 30 jaar: Urban Dance, Urban Music, Urban Media, Urban Sports (freerunning & tricking) en Urban Dreamers (voor jongeren die van hun droom realiteit willen maken).

We #believe in the new generation

Let's Go Urban (LGU) is de urbanculture beweging opgericht door Sihame El Kaouakibi op 1 februari 2009. Haar brand kent verschillende spin offs, waarvan de jongerenorganisatie LGU Academy (voorheen: Let's Go Urban vzw) de meest gekende is.

LGU Academy heeft sinds 2009 al meer dan duizend jongeren bereikt, stadsjongeren die een reflectie zijn van onze samenleving. Zowel in etnie, cultuur, religie en in socio-economische achtergrond. Jongeren met de sterkste en zwakste schouders komen thuis bij LGU Academy omdat ze een voor een naar waarde geschat worden. Met de slogan 'We invest today in the people of tomorrow' tracht Sihame El Kaouakibi alle actoren in onze samenleving te enthousiasmeren en responsabiliseren om te geloven in de nieuwe generatie, die zij ziet als ons meest kostbare kapitaal. Investeren in jongeren staat gelijk aan investeren in de toekomst.

LGU Academy tracht door middel van een positief bindmiddel, PASSIE, jongeren bij elkaar te brengen en het beste in hen naar boven te halen. LGU is een community, een familie waar je jezelf, je talenten, nieuwe vrienden, mensen die in jou geloven en je toekomstmogelijkheden kan ontdekken.

Enkele organistaties die geloven in de projecten van Let's Go Urban:

Vlaamse overheid
Stad Antwerpen
A Womens View